Illustrasjonsfoto

Er du bekymret for noen?

Psykoser er psykiske lidelser som i hovedregelen krever behandling. De starter ofte med mer generelle psykiske plager: Å føle seg depressiv eller tiltaksløs, stresset, engstelig, forvirret, høre noen som roper på deg uten at det er noen der, for eksempel.

Tidlige tegn på psykose kan være vanskelige å skille fra det som er normalt. Se for deg: Du har akkurat sett en skrekkfilm. Du er alene, det er mørkt ute. Du hører rare lyder, syns du hørte noen utenfor, får en ekkel følelse av at det er en morder eller noe annet skummelt. Men selv om du «fæler» vet du at det egentlig ikke står noen morder utenfor. Du er i stand til å vite hva som er virkelig, og hva som ikke er det. Når noen mister oversikten over hva som er virkelig, sier vi at det er en psykose. Og da er det slik at tidlig behandling fordobler sjansene på full tilfriskning!

Tidlig behandling gir best resultat!

Snakk med oss hvis du er bekymret for deg selv eller andre.

51 51 59 59

Hverdagerkl. 08.00–15.00